Diversiteit/ homoseksualiteit

'Homoseksualiteit is al lang geaccepteerd op de werkplek,
daar hoef je je als vertrouwenspersoon niet mee bezig te houden.'
'Zolang ze maar normaal doen als ieder ander!'

Een nieuwe collega komt bij jou als vertrouwenspersoon binnen lopen. Hij stelt zich aan je voor: 'Ik ben Jan, ik ben homo'. Hij vraagt je om advies: 'moet ik het mijn colega's meteen vertellen als ik me aan hen voorstel, of kan ik er beter mee wachten?' Hoe reageer je als vertrouwenspersoon?
Speelt homoseksualiteit geen enkele rol als het gaat om een veilige werkplek, of is de acceptatie soms maar een dun laagje? Hoe is dat voor jou? Hoe is dat voor je collega's? Een derde van alle homoseksuele mannen en vrouwen zegt op het werk 'in de kast' te blijven zitten.

Voor wie:

Voor vertrouwenspersonen die de basiscursus hebben gevolgd en hun vakmanschap willen verdiepen op het thema diversiteit. Tevens worden je adviesvaardigheden en de gespreksvoering opgefrist en uitgediept.

Beoogd resultaat:

De training:

Via een actieve werkvorm brengen we de diversiteit van de groepdeelnemers in kaart. Het is een opstap tot interactie over diversiteit: de waarde, de kwetsbaarheid, de risico's en de relatie met je rol van vertrouwenspersoon. We zoomen in op een vorm van diversiteit: homoseksualiteit. Met behulp van een praktijkcasus en een prikkelende vragenlijst gaan we in onderzoek: wordt er onderscheid gemaakt door jou of collega's? Leergesprek en kennisoverdracht verruimen je beeld. Met een vraag uit de praktijk en een opvanggesprek met een homoseksuele melder werken we aan je competenties in het omgaan met homoseksualiteit, diversiteit en gespreksvoering.

Diversiteit/ homoseksualiteit (NDH):

Cursusduur: 1 dag of dagdeel (in overleg). Een dagdeel is te combineren met een dagdeel van een van de andere verdiepingscursussen.

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers (in overleg)

Locatie: In Company

Minimaal opleidingsniveau: MBO+/ HBO denkniveau

Kosten: wij stellen graag een offerte voor u op

Voor meer informatie of een offerte: info@trainingvanoss.nl