Leiderschap: diversiteit

'Ze moeten zich maar aanpassen.
Je kan toch niet met iedereen rekening houden.
Wij zijn echt wel tolerant, maar
Als nou iedereen eens gewoon zijn gezond verstand zou gebruiken.'

Diversiteit:

In elke organisatie is een rijkdom aan diversiteit: allochtoon - autochtoon, man - vrouw, verschillen in leeftijd, gezondheid, ervaring, achtergrond...
Diversiteit gaat niet over hoe we van elkaar verschillen. Bij diversiteit gaat het erom hoe je als team gebruik kunt maken van de verschillen. Geef leiding aan diversiteit. Creëer een werksfeer waarin de verschillen worden herkend, erkend en uit de verf komen. Leid verschillen naar meerwaarde!

Voor wie:

Voor ieder die leiding geeft en waarde wil halen uit de diversiteit van zijn/haar team.

Resultaat:

De opleiding:

We maken een quick scan van het eigen team. Wat loopt goed? Waar zitten spanningen? De essenties van diversiteit worden in kaart gebracht. Met behulp van de token theorie krijg je zicht op de wetmatigheden en mechanismen die zich voordoen als mensen ‘anders zijn' Vervolgens vertaal je de theorie naar je eigen praktijk. We kijken naar de valkuilen en mogelijkheden van de leidinggevende. Casuistiek en actieve werkvormen maken je bewust hoe je gewend bent om te denken en hoe het ook anders zou kunnen. Je gaat je verdiepen in de interculturele competenties voor leidinggevenden. We kunnen werken met een acteur om lastige praktijksituaties nader te onderzoeken. Tot slot maak je een plan van aanpak.

1- of 2-daagse opleiding 'Leiderschap: diversiteit':

Aantal deelnemers: bij voorkeur tussen de 6 en 12 deelnemers

Duur: 1 of 2 dagen (uiteraard kan in overleg het programma en de cursusduur worden aangepast aan eigen wensen)

Niveau: minimaal MBO+/ HBO

Trainingslocatie: In Company

Kosten: wij stellen graag een offerte voor u op

Neem telefonisch of per email contact met ons op: info@trainingvanoss.nl