Maatwerk bouwen aan vertrouwen

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Het onderling vertrouwen in een team vraagt doorlopend onderhoud. Hoe doe je dat? Deze maatwerktraining gaat in op de actuele situatie in uw team. Welke vragen leven er op dit moment? Dat nemen we als ingang om, precies daar waar het voor uw team interessant is, het eigen vermogen om het vertrouwen te onderhouden te versterken.

Voor wie:

Voor teams waarin de kwaliteit van de onderlinge relaties essentieel is voor het welslagen van het gemeenschappelijk doel. Teams die willen investeren in een cultuur waarin vertrouwen de basis is. à¬Čn waar wantrouwen niet onder het kleed geveegd hoeft te worden!

Doelstelling:

De opleiding:

Intake
Deze tweedaagse opleiding wordt voorafgegaan door een zorgvuldige intake. Daarin wordt met een delegatie van het team de ontwikkelvraag uitgediept en concreet gemaakt. Wat is de vraag achter de vraag? Zover mogelijk wordt een meetlat geformuleerd: met welk resultaat kunnen jullie straks zelfstandig verder? De volgende drie onderdelen zijn natuurlijk afhankelijk van jullie vraag en situatie.

Kader
Tijdens de opleiding geven we een helder theoretisch kader waardoor het begrip vertrouwen zowel universeel als voor ieder persoonlijk betekenis vol wordt. We 'laden' het woord. Daarin onderzoeken we de dynamiek tussen vertrouwen krijgen en vertrouwen geven: Waar stoelt vertrouwen eigenlijk op?

Maatwerk
Naar aanleiding van concrete voorbeelden en gedragsimulaties onderzoeken jullie de heetste hangijzers en leren jullie hoe juist die de ingang kunnen vormen voor verder onderling vertrouwen. Wat vraagt dat van jou? En van jou?

Training
Bouwen aan vertrouwen vraagt om het vermogen om je te laten kennen. Wat geeft jou het vertrouwen om de lastigheden aan te kaarten? Jullie gaan getraind worden in het precies en direct herkennen van je eigen signalen. Je gaat herkennen hoe jij je gaat voelen, denken en doen in een situatie waar je het helemaal vertrouwt en wat het verschil als dat verandert. Je gaat de momenten herkennen waarin je kunt gaan bouwen aan vertrouwen.
Je gaat ervaren hoe het is om contact te maken vanuit vertrouwen. Hulp vragen en complimenten uitdelen zijn uitdrukkingen van vertouwen. Ook daar gaan we mee aan de slag.
Spelenderwijs worden de benodigde vaardigheden verdiept.

Lees meer over trainer Joost Klabbers

2-daagse opleiding 'Bouwen aan vertrouwen':

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers of in overleg

Duur: 2 dagen

Niveau: minimaal MBO+/ HBO/ Universitair

Trainer: Joost Klabbers

Trainingslocatie: In Company

Kosten: wij stellen graag een offerte voor u op

Neem telefonisch of per email contact met ons op: info@trainingvanoss.nl