Vertrouwenspersoon en Social Media

NIEUW:

Deze standaard eendaagse live nascholing is inmiddels vervangen door onze geaccrediteerde E-learning nascholing: Vertrouwenspersoon in digitale wereld.

ga naar deze nieuwe E-learning

De live nascholing Vertrouwenspersoon en social media kan nog wel in company worden uitgevoerd.

Met de cursus 'Vertrouwenspersoon en Social Media' ben je in één dag helemaal bij als het gaat over het gebruik van Social Media in onze samenleving en wat dat voor jou als vertrouwenspersoon betekent op je 3 hoofdtaken.
Je krijgt inzicht in hoe mensen gebruik maken van Social Media en welke gevolgen dat kan hebben. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden wordt de problematiek geschetst waar vertrouwenspersonen mee te maken zullen krijgen door de opkomst van Social Media.
Daarnaast is er aandacht voor de houding van organisaties ten opzichte van Social Media. Je krijgt bagage voor je signalerende en adviserende taak, om als vertrouwenspersoon een constructieve rol te spelen in de discussies over internetprotocollen en Social Media-gebruik binnen de organisatie.

Voor wie:

Voor iedereen die als vertrouwenspersoon werkt en zich verder wil professionaliseren en wil voldoen aan de eisen van geaccrediteerde nascholing.

Film - Social Media, hoe gaan we ermee om?

Resultaat van deze nascholing:

De opleiding:

De training is een mix tussen theorie en praktijk, discussie en uitleg. De training wordt gegeven door twee trainers. Esther Koppejan heeft zich gespecialiseerd op het gebied van Social Media en veiligheid. Zij behandelt de inhoud en ze bespreekt de casussen. Esther geeft vanuit het bedrijf wwWijzer.nu bewustwordingstrainingen over Social Media en internet en is als gastdocent op het gebied van social media verbonden aan de Politieacademie. Daarnaast geeft ze trainingen internetrecherche. Najaar 2011 kwam haar boek uit, een thriller over identiteitsdiefstal en de digitale samenleving. Esther begeleidt tevens de discussies en houdt de rol van de vertrouwenspersonen scherp. Een acteur geeft extra dynamiek en zorgt dat social media voelbaar dichtbij komt.

Evaluatie:

Anja de Vries: 'Ik was nogal een nitwit op het gebied van Social Media, maar had in de praktijk er al wel veel mee te maken gehad (want wat kan dat ontstellend fout gaan!). De cursus was echt een eye-opener: goede voorlichting over positieve en negatieve kanten, hoe te handelen à┬íls het fout gaat bij een melder en ook oefenen. Sindsdien heb ik een smartphone gekocht, ben actief op Twitter én schrijf een blog voor de organisatie waar ik vertrouwenspersoon ben met ervaringen en weetjes. Ik hoop zo, dat mensen ons nog beter kunnen vinden!'

Nascholing vertrouwenspersoon en Social Media:

Uitvoering: alleen in-company

Cursusduur: 1 dag (= 8 uur)

Trainer: Esther Koppejan

Minimaal opleidingsniveau: MBO+/ HBO denkniveau

Aantal deelnemers: in overleg

Cursusduur: 1 dag

Werktijd: 9.30 uur tot 16.45/ 17.00 uur

In company mogelijkheid nascholing vertrouwenspersoon en Social Media:

We realiseren maatwerk en stellen graag een offerte voor u op.

In company: kosten/ offerte opvraagbaar voor een dag training door twee trainers en voorbereidingskosten, exclusief reiskosten.
Van Oss en Partners is als opleidingsinstituut vrijgesteld van BTW.

Neem telefonisch of per email contact met ons op:

info@trainingvanoss.nl