Opleiding vertrouwenspersoon integriteit

3-daagse basisopleiding (geaccrediteerd als 2-daagse nascholing)
alleen nog in-company

Per 1 juli 2016 is de Wet 'Huis voor Klokkenluiders' ingevoerd.
Alle werkgevers met meer dan 50 werknemers worden verplicht een beleid integriteit te hebben met een interne meldregeling.

Het aanstellen van een vertrouwenspersoon integriteit is een wezenlijk onderdeel van effectief invulling geven aan het beleid integriteit. De vertrouwenspersoon integriteit (VPI) biedt medewerkers de mogelijkheid om misstanden op een veilige wijze te melden of hierover vertrouwelijk te sparren. De vertrouwenspersoon geeft ruimte aan verhaal en emotie, brengt de melding zorgvuldig in kaart en stelt samen met melder vast of er sprake is van een redelijk vermoeden van misstand. De mogelijkheden, de risico's, de verplichtingen en de bescherming met betrekking tot het melden van de misstand worden besproken. De vertrouwenspersoon helpt de medewerker om een verantwoorde keuze te maken. Een melder mag ook vertrouwelijk melden. De VPI ondersteunt en begeleidt de melder.

Daarnaast heeft u als vertrouwenspersoon een signalerende en adviserende rol richting leidinggevenden en een informerende rol richting alle medewerkers. Wij ondersteunen u daarin met PowerPoint presentatie en diverse filmpjes. Om effectief invulling te geven aan uw rol ontvangt u een naslagwerk met praktische hand-outs en het door ons geschreven voorbeeldbeleid integriteit voor uw organisatie.

Kortom:

U wordt door professionals gedegen toegerust voor de rol van vertrouwenspersoon integriteit.

Voor wie is deze opleiding vertrouwenspersoon:

Deze training is een 'basisopleiding' voor de startende vertrouwenspersoon integriteit. Tegelijkertijd geldt dit als geaccrediteerde nascholing, voor vertrouwenspersonen die de basisopleiding vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen (VPO) hebben gevolgd.
Wij raden hen echter aan de tweedaagse gaccrediteerde nascholing vertrouwenspersoon integriteit te volgen.

Met de 3 daagse opleiding kunt u zich NIET laten registreren als gecertificeerd vertrouwenspersoon. Daarvoor moet u een van onze 2 andere basisopleidingen volgen. Voor de vertrouwenspersoon integriteit bestaat geen certificering. De functie van vertrouwenspersoon integriteit vraagt wel om een stevige opleiding. Vanaf 1 januari 2021 leidt de vierdaagse combi-opleiding op tot LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon. Zij die naast de rol van vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen ook de rol van vertrouwenspersoon integriteit vervullen, wordt aangeraden later noeg de tweedaagse nascholing integriteit te volgen. Om die reden verzorgen wij de driedaagse integriteit alleen nog in-company en niet langer als open inschrijving.

Eisen:

Bij voorkeur een HBO of universitaire opleiding. Minimaal een MBO-plus denkniveau U hoeft nog niet werkzaam te zijn als vertrouwenspersoon..

cursusdata en inschrijven

Resultaat opleiding vertrouwenspersoon integriteit:

De opleiding:

Het uitgebreide programma van deze dagen kunt u opvragen via: info@trainingvanoss.nl

VAN OSS & PARTNERS onderscheidende kwaliteiten:

Nog een doorklik naar een filmpje over integriteit: https://youtu.be/uIV99s9_ER0

3 daagse cursus vertrouwenspersoon integriteit (VPI3) = 24 uur

Open inschrijving: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Studiebelasting: gemiddeld 2 uur à  3 uur per trainingsdag

Kosten: 3-daagse € 995,- (wij zijn vrijgesteld van BTW)

Trainingslocatie: (Den Bosch) en Gouda

Werktijd: van 9.30 uur tot 17.00 uur

Opleidingsniveau: MBO+, HBO, Universitair denkniveau

Locatie: Ophoviuslaan 94 Den Bosch/ Arti Legi Markt 27 Gouda

Werktijd: 9.30 uur tot 17.00 uur

cursusdata en inschrijven

Eventueel In Company

De opleiding vertrouwenspersoon integriteit is als driedaagse (of tweedaagse) ook bij u in company te verzorgen. Wij leveren maatwerk, dus neem voor informatie of een offerte contact op via info@trainingvanoss.nl

Aantal deelnemers in-company: bij voorkeur tussen de 4 en 12 deelnemers

GRATIS ADVIES

De klok luiden over misstanden is niet gemakkelijk. Het is vaak een eenzaam en ingewikkeld proces.

Melders van misstanden en vertrouwenspersonen kunnen daarom voor advies en ondersteuning terecht bij de Afdeling Advies van het Huis voo Klokkenluiders.

Daar helpen ze je graag.

Telefoon: 088 - 371 3030

www. huisvoorklokkenluiders.nl