3-daagse opleiding vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

Na deze opleiding kunt u zich officieel laten registreren als LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon tot 1 januari 2021.

U krijgt inzicht in de taken, verantwoordelijkheden en de positie van de vertrouwenspersoon. Met live gespeelde scenes leggen professionele trainingsacteurs de beleving en essenties van ongewenste omgangsvormen bloot. We focussen op de kerntaak van de vertrouwenspersoon: het opvangen en begeleiden van een melder.
Gekwalificeerde trainers helpen u toegesneden gespreksvaardigheden te oefenen en eigen te maken. Hierbij staat centraal dat de melder zich gezien en gehoord voelt en weer in eigen kracht komt te staan. Daarnaast besteden we de nodige aandacht aan de Arbowet en juridische aspecten.

U leert een professionele houding aan te nemen en om te gaan met vertrouwelijkheid. U ontvangt een cursusmap met praktische hand-outs en achtergrondinformatie. Als vertrouwenspersoon heeft u een signalerende, adviserende rol richting leidinggevenden en de informerende rol richting collega's. Om u daarin te ondersteunen krijgt u beschikking over PowerPoint presentaties en diverse filmpjes om in te zetten in uw praktijk. Tevens krijgt u van ons een doortimmerd voorbeeldbeleid ter beschikking voor uw eigen organisatie.

Wijziging:

Met ingang van 1 januari 2021 wordt de vierdaagse combi-opleiding de algemene basisopleiding die leidt tot gecertificeerd LVV vertrouwenspersoon. De LVV vindt dat elke vertrouwenspersoon ook enige toerusting over integriteit in huis moet hebben. De driedaagse VPO opleiding vervalt na 1 januari 2021 als opleiding tot LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon. Vertrouwenspersonen die dit jaar de opleiding volgen moeten zich ook voor 2021 laten registreren. Dit geldt voor alle door de LVV geaccrediteerde bureaus. Degenen die de driedaagse VPO hebben gevolgd, wordt geadviseerd bij hun eerste hercertificering -na vier jaar- onder andere een nascholing integriteit te volgen. Als je voor 2021 de driedaagse volgt en je laat registreren als gecertificeerd vertrouwenspersoon, dan blijf je ook na 2021 gecertificeerd LVV vertrouwenspersoon.

Voor wie:

Voor iedere interne en externe vertrouwenspersoon die in 3 dagen een officieel erkend certificaat wil behalen voor de functie van vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen.
Bij goed gevolg kunt u zich direct na de cursus laten registreren als LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon. De toets vindt op de laatste opleidingsdag plaats.
Let op: u wordt niet opgeleid tot vertrouwenspersoon integriteit. Indien u tevens de rol van vertrouwenspersoon integriteit op u neemt, dan raden we u aan de vierdaagse combi-opleiding te volgen. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon integriteit is sinds juli 2016 verplicht voor organisaties met meer dan 50 werknemers.

Eisen:

U heeft bij voorkeur een HBO of Universitaire opleiding. De minimumeis vanuit de LVV is MBO-plus denkniveau.
U hoeft nog niet werkzaam te zijn als vertrouwenspersoon.

Certificering:

Als u deze basiscursus met goed gevolg heeft afgerond dan kunt u zich laten registreren als gecertificeerd vertrouwenspersoon:
Lees meer over certificering en toetsing >>>

We werken met kleine groepen om maximaal leerrendement en optimale persoonlijke aandacht te realiseren.(Minimaal 6, maximaal 10 deelnemers)

cursusdata en inschrijven

Resultaat training vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen:

De Training:

Het programma per dag kunt u opvragen via info@trainingvanoss.nl
We werken met creatieve werkvormen, uitdagende interactie, ervaringsuitwisseling en veel humor. Er komt een diversiteit aan onderwerpen diepgaand aan de orde:

VAN OSS & PARTNERS onderscheidende kwaliteiten:

3-daagse opleiding vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen (VPOO3):

Open inschrijving: minimaal 6, bij voorkeur 8, maximaal 12 deelnemers
Er is maatwerk mogelijk bij incompany

Studiebelasting: gemiddeld 2 à  3 uur per trainingsdag

Kosten: € 995,- per deelnemer (wij zijn vrijgesteld van BTW)

Trainingslocatie: Den Bosch

Werktijd: van 9.30 tot 17.00 uur

PE punten:
Voor deze opleiding kunnen MfN registerpunten worden verstrekt. Hiervoor dient vooraf door VAN OSS & PARTNERS voor de betreffende cursusdata een aanvraag bij MfN te worden gedaan. Wij verzoeken u dit bij de inschrijving (in het opmerkingenveld) aan te geven.

cususdata en inschrijven

In company mogelijkheid Training Vertrouwenspersoon: VPOO3:

In Company cursusduur: drie tot zes dagen
We realiseren maatwerk en stellen graag een offerte voor u op.

Neem telefonisch of per email contact met ons op:

info@trainingvanoss.nl