Medewerkers voorlichting: ongewenste omgangsvormen

Het doel is een werksfeer waarin het veilig voelt voor iedereen. Waar elkaars wensen en grenzen herkend en gerespecteerd worden zonder ge-ja-maar. Dit bereik je door het gesprek met elkaar te voeren over wat gewenst en ongewenst is. En met elkaar de veiligheid te creëren elkaar daarop aan te mogen spreken, hoe moeilijk dat soms ook is.

De omgang en communicatie bepalen met name of medewerkers het naar hun zin hebben; zich veilig voelen op hun werkplek. Het is bepalend voor de samenwerking, de motivatie en de productiviteit.

'Ongewenste omgangsvormen?
Bij ons komt dat niet voor!
Ja, je hebt natuurlijk altijd van die @#$&
die nergens tegen kunnen.
Je kan niet met iedereen rekening houden.
Er zijn grenzen! Toch?'

Voor wie:

Voor alle medewerkers die moeten worden voorgelicht over het beleid ongewenste omgangsvormen, zoals de Arbowet de werkgever verplicht.

Beoogd resultaat:

De medewerkers:

De voorlichting:

Uit de realiteit gegrepen scenes over ongewenste omgangsvormen worden met humor door de trainer en een actrice indringend neergezet. Ze zijn de opstap tot levendige interactie over onder andere:

De deelnemers worden in contact gebracht met het voelen van de eigen grens: 'Dit gaat mij te ver.' Vervolgens is er de mogelijkheid om als collega op het ongewenste gedrag te reageren en alternatieven in het aanspreken uit te proberen. Tevens wordt het belang van en de voorwaarden waaronder we elkaar op gedrag kunnen aanspreken helder en invoelbaar gemaakt.

Scenes, discussie, actie, interviews, regiemodel en informatie van de trainer staan garant voor een dynamisch bijeenkomst en beklijvende inzichten. Het leidt tot de conclusie dat iedere medewerker belang heeft bij een veilige werkplek en dat ieder een eigen verantwoordelijkheid heeft om daar actief aan bij te dragen.

Voorlichting 'ongewenste omgangsvormen':

Tijdsduur: een of twee dagdelen. U kunt er ook voor kiezen dat de medewerkers allen een korte, krachtige e-learning volgen.

Trainingslocatie: In Company

Aantal deelnemers: Bij voorkeur 12 en maximaal 20, of in overleg

Denkniveau: voor iedereen geschikt

Kosten: wij stellen graag een offerte voor u op

Neem telefonisch of per email contact met ons op: info@trainingvanoss.nl