Bemiddeling

Govert van Ginkel

Soms raken we als mensen met elkaar in de knoop. Er ontstaat frictie, we begrijpen elkaar niet, lijken langs elkaar heen te werken en er lijkt geen oplossing in het zicht. Dit gaat ten koste van de productiviteit, effectiviteit, kwaliteit en verhoogt vaak het ziekteverzuim. Als de relatie op het werk in het slop raakt, terwijl je elkaar eigenlijk wel nodig hebt, dan is bemiddeling een goede oplossing om zaken bespreekbaar te maken en de relatie te herstellen. Dit kan gaan om de relatie tussen medewerkers, medewerkers en leidinggevenden, de relatie met de klant of andere externe partners.
Onder begeleiding van een bemiddelaar de lucht klaren helpt om de onderlinge frictie en verwarring op te lossen en elkaar weer in een positief daglicht te zien.

Als bemiddelaar zie ik alle betrokken partijen als gelijkwaardig en geef ik aan niemand, noch aan welke zienswijze ook, de voorkeur. In het bemiddelings-proces help ik mensen een gezamenlijke oplossing te vinden. Als bemiddelaar heb ik daarin een actieve rol en help ik partijen beter met elkaar te communiceren. Daartoe spreken we bepaalde spelregels met elkaar af die ons helpen elkaar beter te begrijpen en creëren we een veilige plek om je te uiten. Als bemiddelaar begeleid ik het proces maar ik ben geen rechter. Het gaat er niet om wat ik ervan vind maar of partijen elkaar begrijpen en dichter bij elkaar kunnen komen. Als dat is gebeurd kijken we naar wat er nodig is om samen weer vooruit te komen. De transformatie die hierdoor ontstaat schept voor alle partijen nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Bemiddeling vindt in Utrecht of Nieuwegein plaats (geen extra reistijd/-kosten) of op een neutrale locatie in de omgeving van betrokken partijen.
Voor een gratis gesprek om te kijken of ik iets voor je kan betekenen, kun je met mij per telefoon of email contact opnemen.

Accreditering
Mr. Govert van Ginkel is trainer, coach, mediator en intervisor. Hij heeft een masters/practitioner in NLP, gecertificeerd trainer voor het International Institute for Restorative Practices, facilitator Alternatives to Violence Project (AVP) en facilitator voor Restorative Circles, Trainer in Geweldloze Communicatie, erkend intervisor voor het Instituut voor Mediation en Familie- en erfrecht Opleidingen IMFO/vFAS en gespreksleider voor de Nederlandse Orde van Advocaten NOvA.
Voordat hij als trainer, coach en mediator werkte was hij als jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht en HRM, was hij Hoofd Juridische Zaken.

Govert over bemiddeling
Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat lijkt mij steeds de keus die we te maken hebben. Relaties zijn belangrijk omdat we elkaar nodig hebben om samen verder te komen. In de praktijk is dat nog niet altijd makkelijk en het is iets wat mij mijn hele leven al boeit. Ik help mensen daarom graag op weg. Het vergroten van de persoonlijke groei bij mensen, zie ik als mijn bijdrage aan de toekomst. Ik geloof dat als we onszelf bevrijden van aangeleerde beperkende overtuigingen, we allemaal een unieke positieve invloed op elkaar kunnen hebben.

Contact:

Govert van Ginkel > Bridging Spaces
Mobiel: 06-21 22 73 51
Email: mail@govertvanginkel.nl

Ellen de Mooij

Bemiddeling is een probaat middel om bejegeningsproblemen tussen medewerkers onderling en/of tussen leidinggevende en medewerker te bespreken. Onder mijn regie en met heldere spelregels kunnen mensen elkaar duidelijk maken wat hen zodanig dwars zit of is aangedaan dat ze de ander mijden, uit onmacht of angst. Er het zwijgen toe doen of elkaar ontlopen is op den duur onhoudbaar. Het vreet energie, je raakt uit je kracht, het berooft je van je werkplezier. Zowel betrokkenen als de organisatie hebben baat bij effectieve, vrije samenwerking. Dus: de kaarten op tafel en proberen er samen uit te komen.

Als bemiddelaar schep ik voorwaarden waardoor mensen vrijuit kunnen spreken. Ik vraag de gesprekspartners om ieder hun verzie van het verhaal te doen. Ik nodig hen uit om te begrijpen wat de ander zegt, in de schoenen van de ander te gaan staan en te ervaren wat het effect en de impact is van datgene wat heeft plaatsgevonden. Ik ben niet uit op waarheidsvinding of een schuldige. Ik help gesprekspartners de realiteit onder ogen te zien en te zoeken naar een basis waarop ze verder kunnen, met oog voor ieders gevoeligheden.

Bemiddelen heeft ook een educatief doel; leren herkennen van effectieve en destructieve relatiepatronen, onderscheid leren maken tussen bedoeling en effect en alternatieve manieren van bejegenen uitproberen. Beseffen hoe je vanuit onmacht in macht kunt vervallen. Ik evalueer met mensen hoe ze in deze situatie terecht konden komen, hoe het hen is gelukt om het contact weer aan te gaan en de eerste stappen tot relatieherstel te zetten? Waar mensen vaak mee worstelen is: 'Waarom moest dit gebeuren? Had dit niet anders gekund? Had ik het kunnen voorkomen?' Door een educatief element aan bemiddeling toe te voegen krijgen ervaringen, hoe vervelend en ingrijpend ook, zin en betekenis. Je leert ervan; voor de toekomst.

Ellen de Mooij is gecertificeerd relatieconsulent, opgeleid in de Relatiestudio Gent. Ze werkt met instrumenten uit de bejegeningsmethode en op basis van de narratieve benadering. Zij volgde de opleiding tot Vertrouwenspersoon bij Van Oss en Partners.

Ellen over haar motivatie voor bejegeningsvraagstukken:
Relaties hebben me altijd geboeid. Wat mensen bindt of uit elkaar drijft is me vaak een raadsel. Het intrigeert me en maakt me nieuwsgierig. Ik weet uit eigen ervaring hoe relaties me hebben gevormd, hoe de ontmoeting met anderen me bewust heeft gemaakt van wat ik waardevol vindt, waarin mijn kracht zit, met name als het botste. Ik weet hoe belangrijk het is om gehoord te worden, zodat ik grond heb van bestaan.

Contact:

Significa bv, effectieve bejegening in organisaties
Ellen de Mooij

Telefoon: 06 - 53719620

Email: demooyellen@outlook.com