Wij behoren tot de eerste drie opleidingsbureaus waar de basisopleiding in 2012 geaccrediteerd is. Bij goed gevolg kun je na de opleiding laten registreren tot gecertificeerd LVV vertrouwenspersoon vanuit de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV).
Bekijk onze accreditaties
Hoe werkt de certificering tot 1 januari 2024 Wanneer je met goed gevolg de vierdaagse basisopleiding hebt afgerond ontvang je van ons een officieel door het Kiwa en de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVV) erkend certificaat basisopleiding Vertrouwenspersoon. U kunt zich daarmee laten registreren als gecertificeerd LVV vertrouwenspersoon. Op de website van SKV komt alle informatie:
Ga naar kenniscentrumvertrouwenspersonen.nl >
LVV Veel gestelde vragen landelijk examen >
Zie ook www.lvvv.nl/certificering
Let op! vanaf 1 januari 2024 landelijk examen.
Het landelijk examen betreft de nieuwe lichting vertrouwenspersonen die vanaf 1 januari 2024 hun basisopleiding gaan doen. Vanaf dat moment moeten de cursisten een landelijk examen doen om het basisdiploma LVV-vertrouwenspersoon te ontvangen. Het landelijk examen bestaat uit een kennisexamen en een live examen met acteur en assessor. Kosten € 675,- Met het diploma kan men zich inschrijven in het register vertrouwenspersonen.
Overgangsperiode Voor de cursisten die vanaf 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023 de basisopleiding hebben gedaan is een overgangsperiode ingesteld. Zij kunnen zich tot en met 31 maart 2024 zonder een landelijk examen inschrijven in het LVV-register bij Hobéon/SKO. Daarna vervalt deze overgangsregeling.
Het is straks mogelijk zich via de SKV-website aan te melden voor het landelijk examen. Nadat het schriftelijk examen, dat uit meerkeuzevragen bestaat, is behaald kan men voor het mondeling examen opgaan. Dit is een rollenspel waarbij het 1e opvanggesprek wordt gevoerd. Hierbij is een assessor en een acteur betrokken.
Waarom een landelijk examen? De LVV wil met het invoeren van een landelijk examen de professionaliteit van de registervertrouwenspersoon vergroten en het niveau van de uitstroom van de cursisten die een basisopleiding hebben gedaan homogener krijgen.
Het LVV certificaat vertrouwenspersoon geeft meerwaarde, niet alleen voor de vertrouwenspersoon zelf, maar ook voor de cliënt en de werkgever.
Wanneer je voor 1 januari 2024 bij ons het certificaat vertrouwenspersoon hebt behaald, dan kun je je vervolgens zelf laten registreren als 'gecertificeerd vertrouwenspersoon'. De LVV heeft de eisen voor zowel certificering als het behoud van certificering beschreven op haar website: www.lvvv.nl/certificering Hier vind je ook het geactualiseerde document met de beroepseisen.
De certificering als vertrouwenspersoon vraagt om toetsing van uw kwaliteiten en competenties voor de functie van vertrouwenspersoon. Wij integreren de 'toetsing' deels op natuurlijke wijze in de opleiding.
Tijdens de opleiding toetsen we kennis, vaardigheden en professionele basishouding:
Het behoud van certificering vraagt om het onderhouden van uw vakmanschap als vertrouwenspersoon. Je kunt bij ons terecht voor geaccrediteerde nascholingen en wij begeleiden desgewenst intervisie en reiken tevens andere mogelijkheden aan voor intervisie.
Her-certificering als vertrouwenspersoon na vier jaar. Zie wederom de website van de LVV
Reflectie wordt opgenomen in onze eindtoets met het schrijven van een reflectieverslag van minimaal anderhalf A4. Voor het schrijven ontvang je tijdens de opleiding een reflectieopdracht met een aantal vragen. De opleiding past m.b.t. de beoordeling de kwalificatie onvoldoende/ voldoende toe.
Op de trainingsdagen heeft de trainer oog voor de ontwikkeling van de deelnemer op onderstaande aspecten:
i
De eindtermen vormen onderdeel van de toetsing door de vakbekwame trainer.
Deelnemers moeten voor het behalen van ons certificaat op alle onderdelen met 'voldoende' worden beoordeeld.
De deelnemer heeft de mogelijkheid bij beoordeling 'onvoldoende' 1 x de hele training of onderdelen van de training te herkansen, hetzij door een extra opdracht, hetzij door het volgen van opnieuw de volledige elearning van de training. De mogelijkheid van een tweede objectieve beoordelaar wordt geboden.
Wanneer een deelnemer het niet eens is met een beoordeling, dan kan de deelnemer om een tweede beoordelaar verzoeken. Dit verzoek moet schriftelijk worden ingediend en worden gemotiveerd.
Certificering
Onze accreditaties
info@trainingvanoss.nl
T: 073 - 612 74 73
Inschrijven voor cursus
Aanmelden nieuwsbrief
Contact opnemen
Volg je bij ons een e-learning of de basisopleiding met e-learning modules?
Inlog e-learning
Wie zijn wij?
Evaluaties
Video's
Beleid
Onze basisopleidingen, bij- en nascholingen zijn geaccrediteerd door KIWA.
Zoekt u een dagvoorzitter voor uw evenement? VAN OSS & PARTNERS biedt u verschillende, creatieve mogelijkheden.
Yvonne Lawalata
Luc Elson
Theo Verbruggen
Als u zich inschrijft, treedt de inschrijfprocedure in werking.
Lees inschrijfprocedure
Cursusdata & inschrijven