Vertrouwenspersoon en reorganisatie

Gaccrediteerd door LVV - 8 BNS uren

'Dit kan toch niet!
Als een vuilniszak word ik bij het afval gezet.
Leidinggevende laat steeds grover merken dat hij van me af wil.
Ik zou graag mijn verhaal kwijt willen...
Bij iemand die écht luistert... en mij begrijpt.
Iemand die naast me staat in deze nachtmerrie.'

'Reorganisatie is een mokerslag'! Reorganisatie heeft effect op de omgang, communicatie en de wijze van leiding geven. Je ziet een toename aan rattengedrag van collega's en intimiderend gedrag van leidinggevenden. Reorganisatie gaat vaak gepaard met ongewenst gedrag. De noodzaak tot reorganisatie en de gevolgen voor de veiligheid van iedere werknemer, lopen door elkaar heen. Er ligt voor de organisatie een groot belang om in dit heftige, maar soms onvermijdelijke proces oog te hebben voor het voorkomen van ongewenst gedrag en het realiseren van een veilige werkplek. Door actief aan de slag te gaan in het voorportaal, kan veel schade worden voorkomen. Een vertrouwenspersoon signaleert vaak de grote impact bij de werknemers. Wat zijn de mogelijkheden van de vertrouwenspersoon op de drie hoofdtaken in tijden van reorganisatie?
De vertrouwenspersoon kan een rol spelen in de eerste opvang en begeleiding en wegwijzer zijn.
Als de vertrouwenspersoon naast de collega gaat staan, als de collega zich gehoord en gezien voelt, dan blijkt de collega vaak in staat om te kijken naar de eigen situatie en eigen routes te kiezen in een onveilige werksituatie.
Daarnaast liggen er kansen in de signalerende/ adviserende rol en tevens in de voorlichtingsrol.
Een goed opgebouwde samenwerkingsrelatie met leidinggevenden en 'contract' over de mogelijkheden en beperkingen, is daarbij een absolute must!

Voor wie:

Voor vertrouwenspersonen die de basisopleiding hebben gevolgd en optimaal toegerust willen zijn voor hun rol als vertrouwenspersoon in tijden van reorganisatie binnen de kaders van hun functie. Geaccrediteerde nascholing!

Cursusdata en inschrijven

Resultaat van deze nascholing:

De opleiding:

Met 5 indringende monologen wordt neergezet hoe verschillend mensen kunnen reageren op reorganisatie. De waarde en de valkuilen van deze reacties worden in kaart gebracht. Wat betekent dat voor de omgangsvormen en veiligheid op de werkplek? Wat kun je wel doen en wat moet je niet doen in je rol van vertrouwenspersoon?
Met creatieve werkvormen, casuistiek uit de praktijk en uitdagende interactie, komt een scala aan aspecten aan de orde:

Evaluatie:

De nascholing is heel goed georganiseerd, ook inhoudelijk, veel deskundigheid, De nascholing heeft een prima opbouw mede daardoor diepgang, afwisselde methoden van werken w.o. een uitstekende actrice. Kleine groep, veilig, er komt veel aan bod, ruimte voor persoonlijke ervaringen en vragen. Prachtige plek en dan ook nog heel veel lekkers, wat een verwennerij. Voor mij was het de beste nascholing ooit!

Els van Stijn, Externe Vertrouwenspersoon, sinds 1994. Lid van LVV.

Vertrouwenspersoon reorganisatie

Wij bieden organisaties de mogelijkheid om een externe Vertrouwenspersoon reorganisatie aan te stellen. De Vertrouwenspersoon reorganisatie kan de medewerker ondersteunen in het pijnlijke proces van reorganisatie. De Vertrouwenspersoon reorganisatie helpt bij het nemen van de juiste beslissingen en het voeren van een constructief gesprek over de toekomst met de leidinggevende en HRM. Lees meer over de functie Vertrouwenspersoon reorganisatie.

Evaluatie

Nascholing vertrouwenspersoon en reorganisatie voor de SVB, 10 oktober 2012:
'De monologen spraken het meest aan, hoe spannend ze ook zijn. Ze geven zo goed weer wat er gebeurt. Het brengt je in contact met je eigen emotie en die van de ander. Ieder was er erg eerlijk over. Trainer is zeer kundig, weet het geheel goed over te brengen en boeiend te houden.' Gemiddelde waardering 8,3

Nascholing vertrouwenspersoon en reorganisatie
(N VP & R):

Cursusduur: 1 dag (= 8 uur)

Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

Minimaal opleidingsniveau: MBO+/ HBO denkniveau

Kosten: €350,- p.p (inclusief: locatiekosten, catering, cursusmap). Wij zijn vrijgesteld van BTW

Locatie: Den Bosch

Werktijd: 9.30 uur tot 17.00 uur

Cursusdata en inschrijven

In company mogelijkheid Nascholing vertrouwenspersoon en reorganisatie (N VP & R):

We realiseren maatwerk en stellen graag een offerte voor u op.

In company: kosten/ offerte opvraagbaar voor een dag training en voorbereidingskosten, exclusief reiskosten.
Van Oss en Partners is als opleidingsinstituut vrijgesteld van BTW.

Neem telefonisch of per email contact met ons op:

info@trainingvanoss.nl