Basisopleiding LVV vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit

Geaccrediteerd door LVV

Na deze vierdaagse opleiding kun je je laten registreren als LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Wij bieden onze 4-daagse basisopleiding aan in drie vormen:

 1. HYBRIDE basisopleiding LVV vertrouwenspersoon

  Gedurende vier dagen een training van 11.00 uur tot 15.30 uur op locatie, daarnaast volg je modules E-learning.
  "Je krijgt het beste van twee werelden".

 2. ONLINE basisopleiding LVV vertrouwenspersoon

  Gedurende vier dagen twee uur per cursusdag een online ontmoeting, daarnaast volg je op je eigen moment modules E-learning.

 3. LIVE basisopleiding LVV vertrouwenspersoon

  Je volgt de training vier dagen op een van onze locaties van 9:30 tot 17:00 uur.

lees meer over deze drie vormen

inschrijven live en hybride basisopleiding

inschrijven volledig online basisopleiding

De training

Elke medewerker heeft recht op een veilige werkplek. Elke organisatie is verplicht daar zorg voor te dragen. Het aanstellen en opleiden van een vertrouwenspersoon hoort daarbij.
In deze basisopleiding word je gedegen toegerust voor de functie van vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen. Er wordt tevens een fundament gelegd voor de rol van vertrouwenspersoon integriteit.

Het combineren van de functie van vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en vertrouwenspersoon integriteit levert meerwaarde op voor de melder en voor de organisatie. Het vraagt om extra kennis en vaardigheden van de vertrouwenspersoon. In deze opleiding worden ze helder uitgewerkt. Je krijgt inzicht in het verschil van taken, verantwoordelijkheden en werkwijzen in beide rollen. Daarnaast wordt er gewerkt aan houdingsaspecten, competenties en specifieke gespreksvaardigheden. We besteden ook aandacht aan de rol van de vertrouwenspersoon bij een arbeidsconflict.

Op aansprekende wijze verzorgen we een dagdeel juridische aspecten. We oefenen alle aspecten van het opvanggesprek met een materiedeskundige acteur.
Om effectief invulling te kunnen geven aan je functie ontvang je diverse (digitale) handvatten, een uitgebreid naslagwerk met praktische hand-outs en een doortimmerd voorbeeldbeleid als leidraad voor jouw organisatie.

Als vertrouwenspersoon heb je tevens een signalerende en adviserende rol richting leidinggevenden en een informerende rol richting alle medewerkers. Wij reiken je de kaders en handvatten aan.

We laten je de essenties van de functie voelen en ervaren. We werken met creatieve werkvormen, uitdagende interactie, praktijkgerichte ervaringsuitwisseling en veel humor. Er komt een diversiteit aan onderwerpen diepgaand aan de orde.

Voor wie

Voor interne en externe vertrouwenspersonen die een officieel erkend certificaat willen behalen voor de functie van LVV gecertificeerd Vertrouwenspersoon. Zij die de functie van Vertrouwenspersoon Integriteit op zich nemen, raden wij aan om in de loop der tijd hun vakmanschap op integriteit te verdiepen met een van de nascholingen integriteit.

Tip: vier- of vijfdaagse

Wij kiezen niet voor het aanbieden van een vijfdaagse basisopleiding als open inschrijving. Onze tip: volg eerst de vierdaagse basisopleiding vertrouwenspersoon. Nadat je enige ervaring hebt opgedaan in de praktijk raden we je aan om een nascholing vertrouwenspersoon integriteit te volgen. Deze volgorde biedt het optimale leerrendement. De nascholing kan zowel de eendaagse als de tweedaagse als de E-learning vertrouwenspersoon integriteit zijn.

Waar?

Onze Hybride en live trainingen -via open inschrijving- vinden plaats in Den Bosch, Zwolle en Gouda. We werken in groepen van maximaal 12 deelnemers voor een optimaal leerrendement en aandacht voor persoonlijke ontwikkelpunten.
Daarnaast verzorgen wij ook in-company trainingen (minimaal 4 deelnemers).

Vereisten

Je hebt bij voorkeur een HBO of universitaire opleiding. Minimale vereiste vanuit de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVV) is MBO-plus denkniveau.
Je hoeft nog niet werkzaam te zijn als vertrouwenspersoon.

Resultaat

Het programma opvragen

Het uitgebreide programma van deze vier dagen kunt u opvragen via: info@trainingvanoss.nl

VAN OSS & PARTNERS onderscheidende kwaliteiten:

Online ervaring deelnemer:

"Ik vind het bewonderenswaardig hoe snel en gedegen dit programma is opgezet. Het is een volwaardige cursus. Compleet en duidelijk. De online ontmoetingen betekenen voor mij verdieping en duiding van de stof met goed doordachte voorbeelden. De trainer is zeer ervaren, toegankelijk en heeft enorm veel kennis van de inhoud en daagt mensen uit dieper na te denken. Ook het e-learning programma is overzichtelijk en goed werkbaar. De combinatie van informatie, ondersteund met voorbeelden of video en vervolgens een vraag, leveren een heel plezierige manier van studeren op. Dat je kunt werken in eigen tijd en tempo is ook een groot voordeel."

Hanneke de Bekker ministerie Onderwijs Cultuur en Wetenschap 9 juni 2020

inschrijven live en hybride basisopleiding

inschrijven volledig online basisopleiding

vierdaagse basisopleiding LVV vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit (VPOOI4):
Aantal deelnemers: maximaal 12 (minimum aantal deelnemers: 6)

Inclusief: dagdeel juridische aspecten (bij live, hybirde en online training via E-learning.

Studiebelasting: bij de LIVE training gemiddeld 4 à  6 uur na elke trainingsdag. Bij HYBRIDE en ONLINE training naast de bijeenkomsten nog 6 à  8 uur per week.

Kosten: vierdaagse € 1395,- (all in, voor zowel live, hybride als online). Wij zijn vrijgesteld van BTW.

Trainingslocatie: Den Bosch, Gouda en Zwolle bij live en hybride training. Thuis bij online training.

Werktijd: 9.30 uur tot 17.00 uur (bij live training, voor hybride en online: lees hier meer>)

PE punten:
Voor deze opleiding kunnen MfN registerpunten worden verstrekt. Hiervoor dient vooraf door VAN OSS & PARTNERS voor de betreffende cursusdata een aanvraag bij MfN te worden gedaan. Wij verzoeken u dit bij de inschrijving (in het opmerkingenveld) aan te geven.

GRATIS ADVIES

Misstanden melden is vaak een eenzaam en ingewikkeld proces.

Melders van misstanden en vertrouwenspersonen kunnen daarom voor advies en ondersteuning terecht bij het Adviespunt van het Huis voor Klokkenluiders.
Zij helpen je graag.

Telefoon: 088 - 1331 030

www.huisvoorklokkenluiders.nl

Consultatie na de training:

Wanneer je als vertrouwenspersoon klem zit met een lastige situatie in de praktijk en hulp nodig hebt, dan kun je sparren met Marcel van Oss. Neem contact op via: info@trainingvanoss.nl