Basisopleiding LVV vertrouwenspersoon LIVE

Geaccrediteerd door LVV

Waarom deze opleiding?

In deze vierdaagse geaccrediteerde basisopleiding word je toegerust voor de functie van vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en vertrouwenspersoon integriteit.

Download hier de brochure

Voor wie?

Voor interne en externe vertrouwenspersonen die een officieel erkend certificaat willen behalen waarmee je je kunt laten registeren voor de functie van LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Let op: er is nu een wildgroei aan NIET geaccrediteerde opleidingen. Je kunt je daarmee NIET laten registreren als LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Vereisten

Je hebt bij voorkeur een HBO of universitaire opleiding. Minimale vereiste vanuit de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVV) is MBO-plus denkniveau.
Je hoeft nog niet werkzaam te zijn als vertrouwenspersoon.


cursusdata en inschrijven


STAP Regeling

Vanwege de complexiteit en onzekerheden over toekenning werken wij niet met de STAP budget regeling.

De opleiding

De werkwijze van de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en van de vertrouwenspersoon integriteit wordt helder uitgewerkt. De vier live bijeenkomsten van 11 tot 4, worden versterkt met voorbereidende e-learning. Een diversiteit aan onderwerpen komt diepgaand aan de orde.

We laten je de essenties van de functie voelen en ervaren. We werken met creatieve werkvormen en uitdagende interactie, praktijkgerichte ervaringsuitwisseling en veel humor.

Op behapbare wijze verzorgen we de juridische aspecten.

We oefenen alle aspecten van het opvanggesprek met een materiedeskundige acteur.

Om effectief invulling te kunnen geven aan je functie ontvang je diverse handvatten, een uitgebreid naslagwerk met praktische hand-outs en doortimmerd voorbeeldbeleid.

Als vertrouwenspersoon heb je tevens een signalerende en adviserende rol richting leidinggevenden en een informerende rol richting alle medewerkers. Wij helpen je bij de opbouw van je presentatie.

Met de aanvullende, rijke modules e-learning halen we optimaal rendement uit elke cursusdag.

Je wordt gedegen toegerust voor de functie van vertrouwenspersoon.

Resultaat

Praktisch

De live bijeenkomsten met trainer en andere deelnemers vinden plaats van 11 tot 4 op locatie. Daarnaast volg je op je eigen moment de verdiepende e-learning met frisse werkvormen en rijke inhoud, waarmee je je gedegen voorbereidt op de cursusdag.

Mis je een live bijeenkomst?

Wanneer je onverhoopt een dag mist, dan kun je de dag inhalen met het volgen van de volledige e-learning van deze dag. Daardoor kun je de cursus toch blijven volgen in de eigen groep. Mis je op dag 3 het onderdeel gespreksvoering, dan bieden we je naast de e-learning een individuele online sessie van 50 minuten met materiedeskundige acteur om het opvanggesprek te oefenen.

Studiebelasting en kosten

De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt naast de vier live bijeenkomsten 4 à  6 uur per cursusdag.

Kosten open inschrijving: €1.395,-

Trainingslocatie

Onze trainingen vinden plaats in Den Bosch, Zwolle, Gouda en Amsterdam. We werken in groepen van maximaal 12 deelnemers voor een optimaal leerrendement en aandacht voor persoonlijke ontwikkelpunten. Daarnaast verzorgen wij ook in-company trainingen (minimaal 4 deelnemers).

cursusdata en inschrijven