Freek Appels

"Eindelijk luistert er iemand naar me."

Freek gelooft in het juiste doen voor anderen. Dit doet hij als vertrouwenspersoon, een functie waar hij via een omweg terecht is gekomen.

Over Freek

Freek studeerde biologie aan de Universiteit Utrecht. Hij haalde zijn PhD in microbiologie op het onderwerp: hoe kunnen we schimmels gebruiken om biomaterialen te maken? Aan het eind van zijn promotietraject begon er echter wat te wringen. Hij vroeg hij zich af: 'Wat is mijn intrinsieke motivatie? Waar krijg ik energie van? Is dit het uitvoeren van onderzoek?' Het antwoord was nee. Wat het antwoord wel is, is het helpen van mensen die dit nodig hebben. Mensen in (werk)situaties die er even niet meer zelf uit weten te komen. Na het uitvoeren van verschillende management functies als universitair docent was het besloten. Freek werd vertrouwenspersoon!

Op dit moment werkt Freek volledig in de functie van vertrouwenspersoon. Mensen kunnen bij hem terecht voor zaken die te maken hebben met ongewenste omgangsvormen of (wetenschappelijke) integriteitskwesties. Meer dan eens lopen deze zaken in elkaar over.

Dit werk voert Freek voornamelijk uit bij de Universiteit Utrecht, met speciale attentie voor promovendi. Naast de primaire opvang en begeleiding van melders heeft hij veel ervaring met het geven van voorlichting. Tevens fungeert Freek als adviseur van leidinggevenden. Neem het thema sociale veiligheid, een zeer actueel thema. Maar wat houdt dit precies in? Wat is sociale veiligheid? Voor de een betekend dit namelijk iets anders dan voor een ander. Veel organisaties zijn zoekende. Ik kan je hierbij helpen en een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van een werkomgeving waar men met plezier werkt en gelukkig is.

Freek heeft veel ervaring met het werken in een internationale omgeving met sterke afhankelijkheidsrelaties, hoge mate van competitie en een complexe organisatiecultuur.

Eigenschappen

"Wat fijn dat zo iemand als jij hier is."

Sociaal, inlevend, betrokken, verantwoordelijk, analytisch, betrouwbaar, humor

vervolgopleidingen vertrouwenspersoon

In 2021 heeft Freek de basisopleiding tot vertrouwenspersoon gevolgd bij VAN OSS & PARTNERS. Hier heeft hij in 2022 de nascholingen 'Verdieping gespreksvoering' en 'Opbouwen samenwerkingsrelatie met leidinggevenden en adviseren' gedaan. Freek is gecertificeerd vertrouwenspersoon bij de LVVV, Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen, en hij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Universitaire Vertrouwenspersonen.

contactgegevens:

E-mail: f.v.w.appels@gmail.com
Telefoon: 06 - 14 20 61 14
LinkedIn: www.linkedin.com/in/freek-appels-5279b865/
Woonplaats: Houten
Werkomgeving: Standplaats provincie Utrecht, alles is bespreekbaar.