Pia Peltzer

Missie

'Met energie en plezier je toekomst tegemoet.'

Expertse

Reorganisaties heb ik tot mijn expertise gemaakt. Ik stel daarvoor niet alleen mijn kennis, maar ook eigen ervaring in een reorganisatie ter beschikking. Al jarenlang begeleid ik leidinggevenden en medewerkers die zich in een dergelijke situatie bevinden. Ik richt mij hierbij op de menselijke kant van de gevolgen van de reorganisaties. Sleutelwoorden hierbij zijn: aandacht, respect en begrip, verbinding.

Vertrouwenspersoon reorganisatie

Zolang ik train en coach voelde ik mij een vertrouwenspersoon, maar ik was het officieel niet. Deze opleiding heeft mij de kennis gegeven die ik nodig had.
In tijden van reorganisatie speelt onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomst een grote rol. De ervaring heeft geleerd dat het vertrouwen in de organisatie bij medewerkers in deze periode wordt geschaad. Uit angst durven medewerkers niet te zeggen wat zij willen zeggen. Als vertrouwenspersoon reorganisatie ga ik het gesprek aan om te faciliteren bij datgene wat op dat moment nodig is in het proces. Soms kan gewoon even 'je ei even kwijt willen' al voldoende zijn. Daarnaast zetten wij samen de persoonlijke keuzes op een rijtje, zodat de medewerker in staat wordt gesteld de eigen regie weer op te pakken. Dit kan het emotionele proces versnellen.
Dan heb ik mijn 'missie' weer volbracht.

Pia Peltzer: Vertrouwenspersoon reorganisatie

Publicatie

Het leggen van de focus op reorganisaties heeft geleid tot het schrijven van mijn boek in 2012: 'Hoera organiseren! En ik dan?'
Hierin staat het persoonlijke proces in een reorganisatie centraal.

Opleidingen

Ieder mens is uniek en daarom doorloopt ieder mens zijn eigen proces in een reorganisatie. In mijn rugzak zitten diverse opleidingen (o.a. School voor coaching, NLP, Intuitieve ontwikkeling, Familieopstellingen), zodat ik een ander kan geven wat nodig is of waar hij/zij voor open staat.
Twee opleidingen zijn voor mij van essentieel belang:

Werkgebied

Om mijn 'missie' te kunnen volgen ben ik bereid verder te reizen dan Noord Brabant. Het gaat tenslotte om de klik tussen vertrouwenspersoon reorganisatie en medewerker.

Achtergrond

Geboren en getogen in 1953 in Den Haag. Eigenlijk wist ik nooit wat ik echt wilde worden. Mijn leven liep zoals het liep en ik rolde van het een in het ander, zonder echt bewuste keuzes te maken. In 1998 kwam ik bij een bedrijf terecht waar de persoonlijke ontwikkeling van mensen hoog in het vaandel stond. Daar is mijn eigen ontwikkeling begonnen. 'Dit is mijn laatste station', dacht ik, 'hier blijf ik tot aan mijn pensioen'. Maar niets was minder waar. Twee reorganisaties hebben mij uiteindelijk doen besluiten weg te gaan en mijn eigen bedrijf op te zetten, waarin ik mensen en train en coach om de regie van hun eigen leven (weer) in eigen hand te namen.
Ik ben een laatbloeier en ik geniet ervan!

Praktische informatie

Bureauvriend
Pia Peltzer

Tel: 06-53685032
pi email: piapeltzer@bureauvriend.nl
website: www.bureauvriend.nl