Corona maatregelen

"Gaat de training door? En hoe?"
Deze vraag wordt ons nu regelmatig gesteld door deelnemers en opdrachtgevers.

Ons antwoord:
Vooralsnog kunnen de trainingen in principe gewoon doorgaan.
De tot nu toe genomen maatregelen bieden daar de ruimte voor. Dit wordt zowel door het ministerie als door de trainersbranche-vereniging, de NOBTRA, bevestigd (zie de informatie hieronder).
Bij al onze trainingslocaties wordt erop toegezien dat alles corona-proof is ingericht en corona-proof verloopt.

Soms ben je zelf in omstandigheden dat je niet aan de training kunt deelnemen. Je moet bijvoorbeeld in quarantaine of je bent verkouden of je wacht op de uitslag van de coronatest of andere dringende redenen i.v.m. corona.

Wat dan?

Vierdaagse LVV basisopleiding vertrouwenspersoon:
Bij de vierdaagse LVV basisopleiding vertrouwenspersoon kunnen wij dit opvangen door je als deelnemer de complete versie van de E-learning aan te bieden voor de dag of dagen die je mist. Alle deelnemers zijn daar tot nu toe heel blij mee. Wij zijn uiteraard ook blij en trots dat we dit kunnen faciliteren. Deze training kan gewoon doorgaan, ook al komen er minder mensen.
Op enig moment komt er een kantelpunt qua aantal deelnemers, zodat we over moeten stappen naar online, omdat er te weinig deelnemers overblijven die aan de live-training deelnemen, maar bij voorkeur niet. Wij brengen onze deelnemers dan zo snel mogelijk op de hoogte.
Daarnaast zijn we ons aan het voorbereiden dat wanneer de overheid onverhoopt nog een stap verder gaat in maatregelen (quarantaine), dat we dan weer onlinetraining faciliteren (met onlineontmoeting en E-learning). Nu is dat gelukkig nog niet aan de hand.

BNS/ Nascholing:
Bij de BNS is er meestal nog geen E-learning beschikbaar. Wij zijn er op dit moment geen voorstander van om 6 uur lang als trainer met deelnemers achter een computerscherm te werken. Ook al kun je werken met breakout-rooms, filmpjes, enzovoorts.
We kunnen op hele korte termijn de BNS opfris en verdieping aanbieden als onlinetraining/ E-learning en tevens de BNS verdieping gespreksvoering (waarin je dan 50 minuten individueel met een acteur mag werken). Lees hier meer>
Het ombouwen van een BNS naar online/ E-learning van hoge kwaliteit is zeer arbeidsintensief. Wij zijn nu niet in staat dit meteen voor al onze nascholingen te doen. Het blijft op onze agenda staan om hiervoor creatieve oplossingen te bedenken.

Mondkapjes:
We volgen hierin de maatregelen en adviezen vanuit de overheid en de instructies die worden gehanteerd op de trainingslocatie.
Kortom: heb een mondkapje paraat.

Dus trainingen kunnen gewoon doorgaan. Het valt onder de maximale 30 personen per ruimte.
Het advies niet onnodig te reizen en bij voorkeur thuis te werken, staat het volgen van onze trainingen niet in de weg.

We houden alle deelnemers op de hoogte en doen ons best om zo goed mogelijk vorm te geven aan de trainingen.
We hopen met jullie dat we ons werk zoveel mogelijk kunnen blijven doen om jullie toe te (blijven) rusten voor de functie van vertrouwenspersoon.

Download hier het NOBTRA advies>

Rijksoverheid aangescherpte maatregelen>