Leiderschap: integriteit

'Wat is juist om te doen?
Hoe ga je zorgvuldig om met je bevoegdheden?
Moeten wij ons strikt houden aan de regels of...
Moet ieder een eigen afweging maken?
Hoe houden wij rekening met ieders rechten, belangen?
Wat is integer?'

Integriteit:

In elke organisatie is het belangrijk het goede te doen en het verkeerde te vermijden. Je staat dan vaak voor dilemma's. Het is niet altijd duidelijk wat goed is en wat fout is. 'Morele dilemmaweging' biedt een prachtig instrument om met activering van je eigen oordeelskracht, stap voor stap een eigen zorgvuldige weging te maken, die je leidt naar een afgewogen keuze.

Film:

Een van onze deelnemers aan de basiscursus vertrouwenspersoon integriteit en ongewenste omgangsvormen stuurde ons het volgende filmpje door. De film laat zien dat mistanden in organisaties van hoog tot laag plaats vinden en dat het een klokkenluider vaak niet in dank wordt afgenomen wanneer hij een misstand aan de kaak stelt. Wanneer een melder deze situatie zou melden bij een vertrouwenspersoon spelen soortgelijke belangen en mechanismen.

Voor wie:

Leidinggevenden die willen investeren in de eigen integriteit en willen leren integriteit te managen.

Resultaat:

De opleiding:

We starten met de eigen associaties rondom integriteit. Daarna worden de belangrijkste benaderingswijzen van integriteit belicht. We gaan aan de slag met het instrument 'morele dilemmaweging' aan de hand van een eigen werksituatie waarin het lastig is om een keuze te maken.
Vervolgens wordt een methode aangereikt, die je als leidinggevende in het team in kan zetten voor het bevorderen van uitspreken, bespreken, afspreken en aanspreken. De mogelijkheden en valkuilen van de leidinggevende als gespreksleider van het thema integriteit, worden stevig onder de loep genomen. Daarna gaan we er actief mee aan de slag vanuit een eigen casus. Maatwerk is in deze training onze standaard.

1- of 2-daagse opleiding 'Leiderschap: integriteit':

Aantal deelnemers: bij voorkeur tussen de 6 en 12 deelnemers

Duur: 1 of 2 dagen (uiteraard kan in overleg het programma en de cursusduur worden aangepast aan eigen wensen)

Niveau: minimaal MBO+/ HBO

Trainingslocatie: In Company

Kosten: wij stellen graag een offerte voor u op

Neem telefonisch of per email contact met ons op: info@trainingvanoss.nl